Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben. A langyos, átszitált liszttel és a többi anyaggal jól összedolgozzuk, a felfuttatott élesztőt. A meggyúrt tésztát tegyük egy kelesztő tálba, takarjuk le konyharuhával és másfélszeresére kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Ezután félbehajtjuk és újra nyújtjuk. Kiszaggatjuk és langyos helyen, letakarva, még egy bő órán át kelesztjük. A deszkán egy mélyedést nyomunk a fánk közepébe, az olajba a fánk felső része kerüljön. Bő, forró olajban kezdjük sütni és letakarjuk. Megfordítás után, nem kell már letakarni. Sütőrácsra, vagy papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük az olajat, majd tálra rakjuk és megszórjuk porcukorral. Házi gyümölcslekvárral tálaljuk.