Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
3 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 evőkanál porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojássárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes keménységű kelt tésztát készítünk egy pyrex keverőtálban. Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. A kelés után, nyújtódeszkára borítjuk és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval, vagy pohárral kiszaggatjuk. Ruhával letakarva, 30 percig kelesztjük. (Ha tovább kelesztjük, nem baj.) A fánkot egy pyrex edényben, középforró olajban, egyenletes tűzön sütjük. A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. Sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után, vegyük le róla a fedőt. A pirosra sült fánkot szűrőkanállal szedjük ki és még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.