Receptek Levesek Fánk rummal

Hozzávalók

50 dkg finomliszt
3 dl tej
5 dkg vaj
2 darab tojás
1 kanál porcukor
3 dkg élesztő
1 pohár rum

Leírás

3 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 evőkanál porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojássárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes keménységű kelt tésztát készítünk egy pyrex keverőtálban. Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. A kelés után, nyújtódeszkára borítjuk és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval, vagy pohárral kiszaggatjuk. Ruhával letakarva, 30 percig kelesztjük. (Ha tovább kelesztjük, nem baj.) A fánkot egy pyrex edényben, középforró olajban, egyenletes tűzön sütjük. A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. Sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után, vegyük le róla a fedőt. A pirosra sült fánkot szűrőkanállal szedjük ki és még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4