Hozzávalók

5 darab tojás
2 dl víz
2 dl étolaj
10 dkg porcukor
20 dkg mascarpone
5 dl növényi tejszín
20 dkg finomliszt
1 marék citrom

Leírás

Vizet az olajjal felforraljuk, és a lisztet lereszteljük. Kihűlés után, fokozatosan, egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A tésztát nyomózsákba helyezzük. Sütőpapírra kisebb bucikat nyomunk, és 180 C°-on, gőzős sütőtérben kisütjük. (A tepsit kicsit meg lehet locsolni vízzel, hogy legyen elég gőz.) A mascarponét kikeverjük porcukorral és citromhéjjal. A tejszínt habbá verjük, és beleforgatjuk a mascarponés krémbe. Ha kész a hab, akkor betöltjük a félbe vágott, kihűlt fánkokat. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4