Hozzávalók

1 csipet tengeri só
40 dkg finomliszt
1 dl tej
5 dkg kristálycukor
5 dkg vaj
2 darab tojás
2 dkg élesztő

Leírás

2 dkg élesztőből, 1 dl langyos, cukros tejjel kovászt készítünk. (Egy bögrébe tesszük az élesztőt, egy kávéskanál cukrot és langyos tejet öntünk rá. Néhány perc múlva, 2 kanál lisztet keverünk bele és lefedve langyos helyen hagyjuk.) 40 dkg lisztet egy mélyebb tálba teszünk és a megkelt kovászt hozzáöntjük. Összekeverjük 2-3 tojássárgájával, 5 dkg vajjal (vagy zsírral), 5 dkg cukorral, egy csipet sóval és annyi langyos tejjel, hogy a galuskatésztánál valamivel keményebb legyen. Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyre tesszük. Ha duplájára megkelt, erősen lisztezett deszkára borítjuk és a tetejét is meglisztezve kinyújtjuk kb. egy ujjnyi vastagra. Lisztezett fánkszúróval kiszórjuk és meleg helyen, még kb. 1/2 órát pihentetjük. Nagyon bő, forró olajban sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4