Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
2 dkg élesztőből, 1 dl langyos, cukros tejjel kovászt készítünk. (Egy bögrébe tesszük az élesztőt, egy kávéskanál cukrot és langyos tejet öntünk rá. Néhány perc múlva, 2 kanál lisztet keverünk bele és lefedve langyos helyen hagyjuk.) 40 dkg lisztet egy mélyebb tálba teszünk és a megkelt kovászt hozzáöntjük. Összekeverjük 2-3 tojássárgájával, 5 dkg vajjal (vagy zsírral), 5 dkg cukorral, egy csipet sóval és annyi langyos tejjel, hogy a galuskatésztánál valamivel keményebb legyen. Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyre tesszük. Ha duplájára megkelt, erősen lisztezett deszkára borítjuk és a tetejét is meglisztezve kinyújtjuk kb. egy ujjnyi vastagra. Lisztezett fánkszúróval kiszórjuk és meleg helyen, még kb. 1/2 órát pihentetjük. Nagyon bő, forró olajban sütjük.