Receptek Desszertek Sütés nélküli Fahéjas tejberizs meggyraguval

Hozzávalók

4 dl tej
2 tasak vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
1 csipet őrölt fahéj
40 dkg rizs
1 csipet őrölt szegfűszeg
8 kanál méz
1 üveg meggybefőtt
2 kanál keményítő
2 dl növényi tejszín

Leírás

A rizst felrakjuk főni, másfélszeres mennyiségű vízbe. Ha kezd puhulni, hozzáadjuk a tejet, cukrot, fahéjat. Fedő alatt készre pároljuk. Közben a lecsepegtetett meggyet mézzel felfőzzük, és alaposan fűszerezzük. Kiforraljuk, majd keményítővel sűrítjük. Ha a rizs elkezdett hűlni, akkor belekeverjük a tejszínt, és teljesen kihűtjük. Poharakba rétegeljük a ragut és a tejberizst. Hűtőben hagyjuk állni, és tejszínhabbal kínáljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4