Hozzávalók

3 darab tojás
3 kanál finomliszt
1 kk sütőpor
3 kanál kristálycukor
1 kk őrölt fahéj
1 kanál kakaópor
4 marék meggybefőtt
3 dl növényi tejszín

Leírás

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral. A nagyon kemény, habbá vert fehérjét, óvatosan összeforgatjuk a sárga résszel, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze, majd a sütőporral elkevert kakaós lisztet, apránként hozzáadagoljuk. Tortaformába öntjük a piskótát és közepes lángon sütjük (a sütőt nem szabad nyitogatni közben!). Amikor már szépen sül a teteje, fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a belseje is megsült-e. Torta összeállítása: A meggyet lecsepegtetjük és a tejszínt habbá verjük. A tésztára felvisszük a habot, elsimítjuk és megszórjuk fahéjjal. Rászórjuk a meggyet és a maradék tejszínhabbal díszítjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4