Receptek Levesek Fahéjas meggyleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 dkg finomliszt
2 dl tejföl
½ darab citrom
1 darab tojás
4 dkg kristálycukor
60 dkg meggybefőtt

Leírás

A meggyet magozzuk ki és 2 liter vízzel, tegyük fel főni. Ízesítsük egy darabka fahéjjal, sóval, kristálycukorral és a citrommal. A lisztet, a tejföllel keverjük el, csomómentesre. Amikor a meggy már majdnem puha (7-8 perc), sűrítsük be a lisztes tejföllel, majd főzzük még pár percig. Forrón keverjük bele a tojássárgáját. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4