Hozzávalók

1 csipet tengeri só
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 l víz (langyos)
40 dkg finomliszt
5 dkg kristálycukor
10 dkg margarin
1 csomag szárított élesztő

Leírás

A kétféle lisztet, cukrot, sót és a szárított élesztőt összekeverjük. A margarint megolvasztjuk, összekeverjük a liszttel, hozzáöntjük a vizet is és alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk. A meggyúrt tésztát meleg helyen, 1 órát kelesztjük. A megtelt tésztát kinyújtjuk. A fahéjas csigához, a tésztalapot margarinnal megkenjük. A cukrot és a fahéjat összekeverjük, majd a tésztát egyenletesen megszórjuk vele. A tésztát a hosszabbik oldalától feltekerjük, majd kb. 4 cm széles szeleteket vágunk belőle. A szeleteket a vágott felükkel felfelé, margarinnal kikent muffin tepsibe helyezzük úgy, hogy a csigák alját kissé összefogjuk. A csigák tetejét, a maradék olvasztott margarinnal megkenjük. A csigákat még kb. negyed órát kelesztjük, majd 30-35 perc alatt megsütjük. Ebből a tészta mennyiségből, 24 db csigát készítek.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4