Hozzávalók

10 dkg vaj
1 zacskó porcukor
1 kanál őrölt fahéj
1 csomag vajas tészta

Leírás

Természetesen elkészíthetjük a vajas tésztát mi magunk is, jóval finomabb, de így gyorsabb és lényegesen kényelmesebb. A tésztát, a leírása szerint, hagyjuk felengedni. Lisztezett deszkára terítsük ki és nyújtsuk fél centi vastagra, általában nem ajánlott tovább hajtogatni. Kenjük meg a felolvasztott, de csak langyos vajjal, majd szórjuk meg vastagon, a cukorral és az őrölt fahéjjal. Hosszanti szélénél kezdve feltekerjük, kicsit pihentetjük, hogy a vaj összetapassza a cukros fahéjat, így nem szóródik ki. Ezután éles késsel, ujjnyi szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, de ne szorosan egymás mellé. Betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe. A hőt 180 fokra visszavesszük és 20 perc alatt, készre sütjük. Frissiben levesszük a papírról, hogy ne ragadjon rá.Langyosan az igazi. Tálalás előtt, hintsük meg porcukorral.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4