Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A füstölt szalonnát, nagyon apró kockákra vágom és a zsírját kiolvasztom. A zsíron üvegesre fonnyasztom a megtisztított és ugyancsak finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva, belekeverem a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadom a kockára vágott zöldséget. Először, folytonos kevergetés közben, ráöntök 3 dl hideg vizet és simára keverem. Forralás közben, további 7 dl vízzel felöntöm, majd megsózom. Ha már zubog, akkor apránként, hogy a forrás egy pillanatra se szűnjön meg, beleteszem a közben megmosott, megtisztított és darabokra tördelt (nem vágott) zöldbabot. Nagyon hamar megpuhul. Ezután hozzáteszem a gerezdekre vágott paradicsomot és a finomra metélt zöldpetrezselyem felét. A liszttel és a baracklekvárral simára kevert tejfölt, folytonos keverés közben beleöntöm. Jól kiforralom, végül a megmaradt petrezselyemzölddel meghintve a fazekat, lefedem. A sárgabarack lekvártól rendkívül finom zamatot kap.