Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Főételek Húsos ételek Erdélyi rakott káposzta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
350 g tejföl
1 fej vöröshagyma
1 csipet őrölt fekete bors
30 dkg rizs
2 kg káposzta (hordós)
50 dkg darált sertéshús

Leírás

A káposztát egy tálba teszem, amit felengedek vízzel. Egyszer-kétszer megkeverem a kezemmel és elkezdem kiszedni a káposztát a vízb?l, úgy hogy jól kinyomkodom belőle a vizet és egy nagy teflonba teszem. A teflonban elkezdem pirítani a káposztát 1 dl olajjal. Folyamatosan kevergetni kell, mivel a káposzta hamar lesül. Pirítás közben, ha szükséges olajat önthetünk még hozzá. Közép barna szín?re kell pirítani. A rizst sós vízben megfőzöm, és egy szűrőben lecsepegtetem. A hagymát nagyon apróra vágom (le is lehet reszelni), egy edénybe teszem és 3-4 kanál olajjal elkezdem pirítani, amikor már félig megpirult a darált húst hozzá teszem és jól elkeverem, hogy szétperegjen a hús. Sóval, ételízesítővel, piros paprikával megfűszerezem mintha pörköltet készítenék, és pici vízzel puhára párolom. Amikor elkészült a hús a rizzsel összekeverem. A rakott káposzta elkészítéséhez magas falú tepsit, vagy nagy méretű jénait veszek elő. A káposztának a felét az aljára teszem utána darált húsos rizs kerül végül a káposzta. A legtetejét tejföllel megkenem. 1 óra alatt megsütöm a sütőben. (Én 5 személyre főzök, ha kisebb a család felezd meg az adagokat!) Az erdélyi rakott káposzta mellé tálaláskor tejfölt teszek.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2025.04.12.
Rendelj most
3n 15ó
h n ó p mp
Friss magyar sertéskaraj
húspultban kapható
1789
Ft/kg
Friss magyar sertéskaraj
Az ajánlat érvényes2025.04.12.
Rendelj most
3n 15ó
h n ó p mp
Banán
-28%
699 Ft
499
Ft/kg
Banán
1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4