Hozzávalók

2 darab tojás
60 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
2 kanál margarin
2 kk szódabikarbóna
20 dkg méz
1 kk mézeskalács fűszerkeverék

Leírás

A lisztet és ha kell, a porcukrot is átszitáljuk, majd mindkettőt alaposan összekeverjük a szódabikarbónával és a fűszerekkel (fűszerkeverékkel). A tojást, margarint és mézet jól kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keverékhez. A tésztát gondosan kidolgozzuk, alufóliába csomagoljuk, és legalább egy napig, hűvös helyen érleljük. A hűtőből kivett tésztát kb. négy részre vágjuk, majd részletekben nyújtjuk ki, mintegy 2 mm vastagra. Kiszúróformákkal különféle figurákat szaggatunk ki a tésztából. A mézeskalácsokat sütés előtt, magokkal is díszíthetjük. A tojásfehérjét habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. A máz akkor jó, amikor "szálat húz". A mázat nejlonzacskóba töltjük. A süteményeket tetszés szerint dekoráljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4