Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
1 tk sütőpor
0.3 csésze víz (kb70g)
½ csésze finomliszt
10 dkg vaj (kihűlt olvasztott)
3 dl tejszín
1 darab citrom
1 doboz eper
csésze méz
1 marék csokoládés tortadara
1 csésze kukoricadara
250 g ricotta
1 kanál ételfesték
3 marék müzli

Leírás

A vajat megolvasztom és hagyom kihűlni. Egy 22 cm-es, csatos tortaformát, sütőpapírral kibélelek. A kukoricadarát elkeverem a szitált liszttel és sütőporral. Egy másik edényben, simára keverem a ricottát a vízzel, mézzel és a tojásokkal, végül a vajat és a citromhéjat is beledolgozom. Ezt a keveréket hozzáöntöm a száraz hozzávalókhoz és csomómentesre keverem. Beleöntöm az előkészített formába, kirakom a megmosott és leszárított eperrel, vajdarabkákat csipkedek rá és 175°C fokra előmelegített sütőbe tolom, kb. 40 percre. A tejszínhabot keményre felverem és ételfestékkel vagy szörppel színezem. Ha kihűlt, bevonom a tejszínhabos keverékkel és bepanírozom müzlibe. Tejszínhabbal és tortadarával díszítem. Természetesen más gyümölccsel, aszalt gyümölccsel is csodálatos!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4