Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 egész tojás
30 dkg finomliszt
2 dl tej
3 kanál porcukor (átszitált)
1 csipet őrölt fahéj
1 doboz eper
1 pohár szódavíz (vagy ásványvíz)

Leírás

A lisztet csomómentesre keverjük a 2 tojással és keverés közben, annyi folyadékot öntünk bele, hogy tejszín sűrű masszát kapjunk. Lehet fele víz, fele tej, ahogy gondolod. Ez már csak ízlés dolga. Ezután tíz percet pihentetni kell a tésztát és már süthetjük is a palacsintát. Az epret lecsepegtetjük, fahéjas porcukorral megszórjuk és a palacsintákba töltjük. Feltekerjük és tejszínhabbal fogyasztjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4