Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
1 kanál sütőpor
26 dkg finomliszt
4 dkg kristálycukor
8 dkg vaj
2 kanál kakaópor
50 dkg eper
12½ dkg tehéntúró
½ dl natúr joghurt (zsíros)
16 dkg barna cukor
1.7 dl író

Leírás

A sütőt 180°C-ra melegítjük. A muffinforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Az epret megmossuk és egy nagyobb szűrőn lecsepegtetjük, majd egyharmadát megtisztítjuk. Egy nagy tálban, jól elvegyítjük a lisztet, a kakaót a sütőporral, a sóval és a cukorral. A vajat megolvasztjuk és egy másik nagy tálban, a tojásokkal habosra felverjük. Az írót hozzákeverjük. A megtisztított epret, apró kockákra vágjuk és a vajas masszához keverjük. Gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket is. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük és középen, 180°C-on, körülbelül 20 perc alatt, készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük, 5 percig, majd kivesszük. A túrót, a cukorral és a joghurttal simára keverjük, majd a már kihűlt muffinok tetejére halmozzuk. A citromfüvet megmossuk, majd leszárítjuk. A muffinokat félbevágott eperszemekkel és citromfűlevelekkel díszíthetjük.  

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4