Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A túrót áttörjük, majd az olvasztott vajjal, a tojással és a tojássárgájával összekeverjük. Ezután belekeverjük a reszelt citromhéjat, a rumot, egy csipetnyi sót és a lisztet. Egy órát pihentetjük, a hűtőben. Közben, a vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, aztán belekeverjük a vaníliás cukrot. Az epret kicsumázzuk és megmossuk. A tésztából tenyérnyi pogácsákat formálunk és 1-1 epret teszünk rájuk, majd gombócokat formálunk és enyhén sós, forrásban lévő vízben, készre főzzük őket. Kivesszük a gombócokat, az előre elkészített cukros morzsába fogatjuk, majd porcukorral szórva tálaljuk. Megjegyzés: Nagyon finom és egy tartalmasabb leves mellé, akár főételnek is jó.