Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
16 dkg finomliszt
6 dkg margarin
10 szem eper
25 dkg tehéntúró
3 cl rum

Leírás

A túrót áttörjük, majd az olvasztott vajjal, a tojással és a tojássárgájával összekeverjük. Ezután belekeverjük a reszelt citromhéjat, a rumot, egy csipetnyi sót és a lisztet. Egy órát pihentetjük, a hűtőben. Közben, a vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, aztán belekeverjük a vaníliás cukrot. Az epret kicsumázzuk és megmossuk. A tésztából tenyérnyi pogácsákat formálunk és 1-1 epret teszünk rájuk, majd gombócokat formálunk és enyhén sós, forrásban lévő vízben, készre főzzük őket. Kivesszük a gombócokat, az előre elkészített cukros morzsába fogatjuk, majd porcukorral szórva tálaljuk. Megjegyzés: Nagyon finom és egy tartalmasabb leves mellé, akár főételnek is jó.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4