Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A pontosan kimért tejet, vajat és sót felforralom, majd állandó keverés mellett hozzáadom a lisztet és addig sűrítem (resztelem), amíg az edény falától el nem válik a tészta. Átteszem egy tálba a tésztagombócot és kicsit hagyom hűlni (nehogy tojásrántotta legyen belőle, mint ami majdnem előfordult velem), majd egyenként mixerrel hozzákeverem a tojásokat. A nyers tészta képlékeny, sima és nyomózsákkal formázható. Én csillag alakú nyomócsőbe tettem és kb. 8 cm hosszú csíkokat nyomtam a sütőpapírra. Tejjel elkevert tojássárgájával bekenem a tetejét, majd betolom a sütőbe, 200 fokra, 20 percig. Ezután visszaveszem a hőmérsékletet 180 fokra, további 10 percet hagyva a tésztának. Kikapcsolt sütőben hagyom kihűlni a fánkokat. A kisült tészta üreges szerkezetű, így félbevágva könnyen tölthető. Például ezzel a könnyedén gyümölcsös mascarponekrémmel, így: A friss vagy a felolvasztott fagyasztott epret pépesítem botmixerrel, összekeverem a mascarponéval és a vaníliás cukorral. Ételfestékkel rá lehet segíteni a színre!