Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A lisztet, 1 evőkanál cukorral, a vajjal és 2 evőkanál vízzel tésztává gyúrjuk, fóliába tekerjük és 30 percig, hideg helyen pihentetjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A formát kikenjük. A tésztát kinyújtjuk, kibéleljük vele a tortaformát. Sütőpapírt teszünk rá és megszórjuk száraz borsóval. A sütőben, kb. 20 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a borsót és a sütőpapírt. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot elkeverjük a citromhéjjal és 3 evőkanál cukorral. A maracujalevet kissé felmelegítjük, a zselatint feloldjuk benne és a joghurthoz adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk (a fagyasztott gyümölcsöket fagyottan használjuk fel). A tortát megrakjuk az eper kétharmadával, ráöntjük a joghurtos krémet és elsimítjuk. A megszilárdulásig, kb. 30 percre, hűtőszekrénybe tesszük. A lekvárt szitán áttörjük, felmelegítjük és óvatosan a joghurtkrémre simítjuk. Még 10 percre, visszatesszük a hűtőbe, majd a maradék gyümölccsel és tejszínhabbal díszítjük.