Receptek Levesek Eperkrémleves

Hozzávalók

1 l tej
1 tasak vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
10 dkg vaj
2 dl tejszín
5 cl citromlé
50 dkg eper
1 dl száraz fehérbor
10 dkg finomliszt

Leírás

A tejet felforraljuk, közben a lisztet a puha vajjal összegyúrjuk Kis darabkákban hozzáadjuk a forrásban lévő tejhez Az epret megtisztítjuk, megmossuk. Egyharmad részét tegyük félre, a többit cukrozzuk meg, és fél óráig hagyjuk állni. A besűrített, kihűtött tejet, a lecukrozott eperrel, a kioldódott gyümölcslével, a fehérborral, a citromlével, a tejszínnel és a vaníliás cukorral összeturmixoljuk. Finom szűrőn leszűrjük, hogy az eper magvai ne kerüljenek a levesbe. Tálalás előtt, alaposan lehűtve, csészékbe töltjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4