Hozzávalók

1 késhegynyi tartósítószer
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
1 darab vanília
1 kg eper

Leírás

A hibátlan, nem túl érett, közepes méretű földiepret óvatosan, váltott vízben megmossuk. Szitán lecsurgatjuk, lecsumázzuk és üvegekbe rakjuk. A vizet a cukorral és a vaníliával sziruppá főzzük, majd belekeverjük a tartósítót is. A forró sziruppal felöntjük az üvegeket, lefedjük és egy napig állni hagyjuk. Másnap lezárjuk az üvegeket és vízfürdőben kidunsztoljuk. Készíthetjük úgy is, mint a cseresznyebefőttet, de akkor nagyon óvatosan kell bánni vele és gyorsan kell dolgozni, mert az eper hamar szétfő, vagy összetörik.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4