Hozzávalók

2 darab citrom
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
2 kg eper
30 dkg méz

Leírás

Alaposan mosd meg az epret, majd vágd félbe. Tedd félre. Ezalatt egy nagy lábosban keverd össze a mézet és a kifacsart citromlevet, fűszereket. Alacsony lángon 15-20 percig, időnként kavargatva főzd a szirupot. Húsz perc múlva, tedd bele az epret és párold együtt az egészet, 30-45 percig. Látni fogod, mikor kezd sűrűsödni. Ellenőrizd, készen van-e: Kis mennyiséget tegyél kistányérra és helyezd a fagyasztóba 3 percre. Ha elkezd zselésedni, akkor elkészült. Ezek után turmixgéppel keverd össze az egész mixet és öntsd bele az üvegekbe. Hagyd szobahőmérsékleten hűlni, 5 órán keresztül, ezután tedd a hűtőbe.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4