Hozzávalók

1 kanál vaníliás cukor
30 dkg kristálycukor
1 darab citrom
1 kanál zselatin (dzsemfix)
kg eper

Leírás

Az epreket megmossuk, kicsumázzuk. Ép zománcú lábosban összekeverjük a cukorral és a dzsemfixálóval. (Legjobb fényes edényben készíteni.) Feltesszük főni és közben óvatosan megkevergetjük, hogy az eprek ne törjenek össze. Belereszeljük a citrom héjat és belecsepegtetjük a citrom levet. (Negyed citrom levét és héját.) Ha felforr, 5 percig tovább forraljuk. Frissen mosott, kiforrázott befőttes üvegekbe töltjük. Lezárjuk és száraz-dunsztba tesszük. Jól betakarjuk, hogy minél lassabban hűljön ki. 2-3 nap múlva, mehet a kamrába.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4