Receptek Receptek Éjszakai zabos zsemlék

Hozzávalók

150 g natúr joghurt
7 g instant élesztő
2 db sárgarépa (meghámozva és durvára reszelve (kb. 240 g)
1 db alma (durvára reszelve)
130 g zabpehely
500 g teljes kiőrlésű búzaliszt
1 tk
15 g chia mag
40 g pirított magkeverék

Elkészítés

1

Tedd az összes hozzávalót (a magok kivételével) egy nagy keverőtálba 450 ml hideg vízzel, és fakanállal keverd jól össze. Szórd a magok nagy részét a tetejére, fedd le a tálat, és tedd a hűtőbe egy éjszakára.

2

Másnap reggel melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra (légkeveréses 200 °C). Bélelj ki két nagy tepsit sütőpapírral. Dolgozd a magokat a tésztába, majd kanállal adagolj 12 halmot a tésztából a tepsikre, mindig 6-6 darabot, és hagyj közöttük minél több helyet.

3

Süsd 25–30 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz, és az alja kongó hangot ad, ha megkopogtatod. Hagyd kihűlni, mielőtt fogyasztod.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása