Hozzávalók

2 darab tojás
40 dkg finomliszt
1 dl tej
2 tk sütőpor
20 dkg vaj
1 darab citrom
10 dkg kakaópor
15 dkg aszalt vörösáfonya
25 dkg barna cukor
15 dkg fehércsokoládé (apróra vágott)

Leírás

Szitáld a lisztet és a sütőport egy keverőtálba. A vajat morzsold el a liszttel. Keverd bele a cukrot, a felaprított csokit, kakaót és aszalt gyümölcsöt. Add hozzá a citromhéjat, a tojást és annyi tejet, hogy a tészta kellően lágy legyen. Kikent, vagy kibélelt sütőlapra helyezz evőkanálnyi tésztahalmocskákat, 7-8 cm távolságra, majd a kanál hátával kissé lapítsd el őket. Előmelegített sütőben süsd, 10-15 percig (akkor kész, ha szép aranysárgára pirul). Hagyd a sütőlapon 2 percig, majd helyezd tortarácsra, amíg teljesen ki nem hűl. (A rács fontos, ettől fog egyenletesen lehűlni.) (Sütési hőfok: 190 °C.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4