Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Készítsd el otthon a legfinomabb lángost ezzel az egyszerű recepttel! Fedezd fel, hogyan készül a tökéletes lángos tészta, és élvezd a strandos hangulatot otthon is.
A tejet langyosítsd meg, majd oldd fel benne az élesztőt egy kis cukorral. Hagyd pihenni, míg felfut.
Egy nagy tálban keverd össze a finomlisztet és a tengeri sót. Közepébe készíts egy mélyedést, ide öntsd bele a felfutott élesztőt, a tojást és a tejfölt. Gyúrd össze az alapanyagokat, míg homogén tésztát nem kapsz. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis tejet.
A lángos tésztát takard le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen legalább 1 órán át, míg a tészta a duplájára nem nő.
Lisztezett felületen gyúrj kisebb adagokat a tésztából, majd formázz belőlük lapos korongokat. Forró olajban süsd ki őket mindkét oldalon aranybarnára.
A kész lángosokat csepegtesd le papírtörlőn, majd kínáld fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal, ízlés szerint.