Receptek Desszertek Sütést igénylő Egyszerű kuglóf recept – Hagyományos kuglóf lépésről lépésre

Hozzávalók

20 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
10 kanál víz
25 dkg kristálycukor
10 dkg vaj
4 darab tojás

Leírás

4 tojás sárgáját, 25 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral, 10 evőkanál vízzel és 10 dkg vajjal habosra keverjük. Hozzáteszünk egy sütőporral elkevert 20 dkg lisztet. Végül 4 tojás kemény habjával átforgatjuk. Vajazott-morzsázott formában megsütjük.

Elkészítés

1

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazd és lisztezd ki a kuglófformát, hogy a tészta ne ragadjon bele sütés közben.

2

Egy nagy tálban keverd habosra a vajat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá egyenként a tojásokat, és keverd simára.

3

Szitáld bele a lisztet a sütőporral együtt, és fokozatosan keverd hozzá a vajas keverékhez. Végül add hozzá a 10 kanál vizet, és keverd jól össze, hogy sima tésztát kapj.

4

Öntsd a tésztát az előkészített kuglófformába. Süsd az előmelegített sütőben 180°C-on körülbelül 40-45 percig. A kuglóf akkor kész, ha a beleszúrt tű tisztán jön ki.

5

Hagyd a kuglófot a formában hűlni 10 percig, majd fordítsd ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön. Porcukorral megszórva vagy csokoládémázzal tálald.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4