Receptek Főételek Húsos ételek Egyszerű gombás-tejfölös pörkölt

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 dl tejföl
1 dl étolaj
20 dkg vöröshagyma
1 csipet majoranna
1 csipet őrölt fehérbors
30 dkg csiperkegomba
2 kanál őrölt pirospaprika
1 csipet ételízesítő
1 kg sertéskaraj
3 kanál finomliszt (átszitált)

Leírás

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ízletes és különleges gombás-húsos étel.

Elkészítés

1

Először is a hagymát megdinszteljük étolajban, majd ha a hagyma megpirult, beletesszük a húst, amit felvágtunk.

2

Ezt követően, beleteszünk egy kevés őrölt pirospaprikát, és felöntjük vízzel.

3

Ha ez megvan, megvárjuk, míg a hús félig megfő, és beletesszük a gombát, majd készre főzzük.

4

Tejfölös habarást készítünk: lisztet, tejfölt és vizet összekeverünk. Ezzel sűrítjük a szószt.

5

Beletesszük a gombapörköltbe, és várunk 3-4 percet, amíg összefőnek az ízek.

TIPP

Leggyakrabban sertéshúsból készül a gombás-tejfölös pörkölt, de ha könnyedebb ételre vágysz, válassz soványabb húst. A csirkepörkölt is kitűnő választás lehet!

TUDTAD?

A recept kellemesen krémes állagát a tejföl adja, míg a hamisíthatatlan ízvilágát a fehérborsnak köszönhetjük. Készítsd ezt a főételt vendégeidnek, hogy lenyűgözd őket!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4