Receptek Főételek Húsos ételek Egyszerű babfőzelék

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 kanál finomliszt
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 kanál zsír
1 csipet őrölt fehérbors
2 kanál őrölt pirospaprika
1 csipet ételízesítő
10 dkg szalonna
70 dkg zöldbab

Leírás

A fagyasztott zöldbabot forrásban levő vízben, amely enyhén sózott, feltesszük főni. Közben a vöröshagymát apróra vágva, zsírban megfonnyasztjuk és a füstölt szalonnát kisebb kockára vágva kisütjük. A hagymára öntjük a szalonnát és pirospaprikával színezzük. Egy kevés vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk. Eldörzsöljük a fokhagymát és hozzáadjuk, majd a babba öntjük. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, besűrítjük vele a zöldbabot és jól összeforraljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4