Egy szendvicsnyi kert

Hozzávalók

8 vastag szelet gabonakenyér
1 uborka
1 doboz csíra igény szerint
2 avokádó, szeletelve
1 citrom, levet eresztve
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
40 g rukkola levél
maréknyi bazsalikomlevél, tépve
100 g lágy kéksajt

Leírás

Ez a pompásan zöld szendvics biztosan komoly irigységet kelt az ebédre. Frissítő uborka, csíra, krémes avokádó, borsos rukkola és illatos bazsalikom rétegeződik a kenyérszeletek közé ebben a mennyei szendvicsben. A dolgokat még magasabb szintre emelheted, ha a kenyérszeleteket még az összeállítás előtt megkened egy kis gazdag kéksajttal.

Elkészítés

1

Rendezzük el a 4 kenyérszeletet egy vágódeszkán. Vágjuk le az uborka végeit, vágjuk félbe, majd szeleteljük mindkét felét hosszában 4 vastag szeletre. Helyezzünk 2 szelet uborkát a 4 kenyérszeletre, és fűszerezzük kevés borssal. A csírát osszuk el a kenyérszeletek között, és rendezzük el az uborka tetején. A tetejére helyezzük az avokádószeleteket, és facsarjunk rá egy kevés citromlevet.

2

A maradék citromlevet keverjük össze az olívaolajjal és egy kevés fűszerrel. Keverjük össze a rukkolát és a bazsalikomleveleket egy tálban, és öntsük le a citromos-olajos keverékkel. Ezt osszuk el a szendvicsek között az avokádó tetején.

3

A maradék 4 szelet kenyeret kenjük meg a kéksajttal, ha használunk, majd fogyasszuk el.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4