Édesburgonyás fahéjas csigák

Hozzávalók

100 ml víz
100 g kristálycukor
55 ml tej
230 g püré sült édesburgonyából
2 darab tojás
100 g vaj
660 g finomliszt
1 tk
tk szárított élesztő
finomliszt (a nyújtódeszkára, szükség esetén a tésztához)
Töltelék
320 g barna cukor
2 kanál őrölt fahéj
1 tk kukoricakeményítő
115 g vaj (szobahőmérsékletű)
finomliszt (liszt és vaj a forma kikenéséhez, megszórásához)
vaj (liszt és vaj a forma kikenéséhez, megszórásához)
Máz
400 g görög joghurt (Tesco Free From laktózmentes)
3 kanál juharszirup
½ tk vanília kivonat

Elkészítés

1

Konyhai robotgépben keverjük össze a vizet, a cukrot, az édesburgonya pürét, a tejet, a tojásokat és az olvasztott vajat. Fokozatosan, állandó keverés mellett adjuk hozzá a lisztet, végül a szárított élesztőt és sót. A tésztának teljesen el kell válni a tál oldalától, ha nem, akkor adagoljunk hozzá apránként még egy kis lisztet. Formázzuk kerekre a tésztát és legalább egy órán át hagyjuk kelni meleg helyen.

2

Helyezzük át a megkelt tésztát a lisztezett nyújtódeszkára, és nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastag téglalapra.

3

Kenjük meg a tészta teljes felületét lágy vajjal.

4

Keverjük össze egy tálban a barna cukrot, az őrölt fahéjat és a kukoricakeményítőt. Terítsük szét a keveréket egyenletesen a tészta felületén. A hosszabb oldaláról kezdve tekerjük fel henger alakúra. Ezután vágjuk fel 12 részre.

5

Helyezzük a tekercseket egy kivajazott tepsibe, fedjük le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk még 40-60 percig kelni.

6

Ezután süssük 25 percig 180°C-on aranybarnára.

7

Közben készítsük el a mázat. Keverjük össze a joghurtot, a juharszirupot és a vanília kivonatot.

8

Ha a csigák megsültek és még melegek, kenjük meg őket a joghurtos mázzal.

TIPP: Tálaljuk pillecukros forró kakaóval vagy cappuccinóval.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4