Receptek Előételek Hideg előételek Édes házi granola kókuszolajjal

Hozzávalók

2 csésze zabpehely
1 csésze aszalt vörösáfonya
1 csésze magvak mix
1 tk őrölt fahéj
1 csipet szerecsendió
4 kanál kókuszolaj
4 kanál méz

Leírás

A granola egy kiváló alternatíva reggelire. Próbálja ki a csokoládés változatot is! Sőt, nemcsak magunknak, hanem a gyerekeknek is bátran csomagolhatjuk az iskolába.

Elkészítés

1

Helyezzük a sütőpapírt a sütőlapra, oszlassuk el rajta a zabpelyhet és a magvakat. Készítsük elő a dióféléket és a szárított gyümölcsöket, de ezeket csak később adjuk hozzá, hogy ne égjenek meg. Az olvasztott kókuszolajat keverjük össze fahéjjal és őrölt szerecsendióval.

2

Szórjuk meg a zabpehely és a magvak keverékét kókuszolajjal, fűszerekkel, és alaposan keverjük össze. Süssük 150 fokon kb. 15 percig. Sütés közben kevergessük, hogy minden része egyenletesen süljön. Adjuk hozzá a dióféléket és a szárított gyümölcsöt a már megsült alaphoz, majd alaposan

3

Tálaláskor keverjük össze, öntsünk rá mézet és tálaljuk joghurttal vagy házi gyümölcsös ételekkel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4