Hozzávalók

9 kanál tengeri só (nem lehet jódozott)
5 l víz
1 kg kristálycukor
1 csipet őrölt fekete bors
1.3 l ecet
1 tk kénpor
3 mk grillázs

Leírás

Elkészítjük a savanyú levét: 5 liter vízben, jól elkeverek 1 kg cukrot, 9 evőkanál sót (nem lehet jódozott), 1 teáskanál kénport, 3 mokkáskanál nátrium benzoátot, majd hozzáöntök 1,3 liter, 10%-os ecetet. Az üveg aljára kaprot teszek (kapor nélkül is lehet), az alaposan megtisztított uborkákat szorosan az üvegbe teszem, szórok bele babérlevelet, mustármagot, fűszerköményt, koriandert és feketeborsot. A hideg levet ráöntöm uborkákra, a maradék levet el lehet tenni, lezárt üvegben és később felhasználható. Nagyon finom, nem túl savanyú és ropogós marad az uborka.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4