Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Elkészítjük a savanyú levét: 5 liter vízben, jól elkeverek 1 kg cukrot, 9 evőkanál sót (nem lehet jódozott), 1 teáskanál kénport, 3 mokkáskanál nátrium benzoátot, majd hozzáöntök 1,3 liter, 10%-os ecetet. Az üveg aljára kaprot teszek (kapor nélkül is lehet), az alaposan megtisztított uborkákat szorosan az üvegbe teszem, szórok bele babérlevelet, mustármagot, fűszerköményt, koriandert és feketeborsot. A hideg levet ráöntöm uborkákra, a maradék levet el lehet tenni, lezárt üvegben és később felhasználható. Nagyon finom, nem túl savanyú és ropogós marad az uborka.