Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás

Hozzávalók

1 adag kristálycukor
2 kanál extra szűz olívaolaj
1 csipet őrölt fekete bors
5 kanál ecet
50 dkg lilahagyma
1 csipet mustármag
2 csipet tengeri só
1 kg keszeg (keszeg, garda)

Leírás

A halakat megtisztítjuk, lefejezzük, kibelezzük, majd többször váltott, hideg vízben megmossuk. Lecsurgatjuk és lehetőleg műanyag, vagy porcelánedénybe soronként, jól lesózva berakjuk. A tálat letakarva, hideg helyen, 4 napig hagyjuk állni, majd a sós levet lecsurgatjuk róla. A megtisztított vöröshagymát, nagyon vékony karikára vágjuk és besózva, három órán keresztül, hagyjuk állni. Ezután annyi ecetes vizet öntünk rá, amennyi jól ellepi. (Kellemesen savanykásnak kell lennie.) Másnap, a szikkadt sós halat, a lecsurgatott ecetes hagymával, soronként, befőttes üvegekbe rakjuk. Ízlés szerint, cukros-ecetes páclevet forralunk, a fűszereket beleszórjuk és 5 percig főzzük. Ezután kihűtjük és ráöntjük a halra. Az üveget nem kell lekötni, elég befedni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2025.04.05.
Rendelj most
3n 13ó
h n ó p mp
Tesco eper
500 g (1 kg=1978 Ft)
-34%
1499 Ft
989
Ft
Tesco eper
Az ajánlat érvényes2025.04.05.
Rendelj most
3n 13ó
h n ó p mp
Jonagold alma
-40%
749 Ft
445
Ft/kg
Jonagold alma
1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4