Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 gerezd fokhagyma
1 darab kígyóuborka
1 csipet őrölt fekete bors
½ kg görög joghurt
8 darab mentalevél

Leírás

A dzsadzsik a tzaziki török változata. Nagyon finom, nyári saláta. Sült húsok mellé, vagy szendvicsbe, de akár magában is nagyon finom. Két személyre, ennek a mennyiségnek a felét készítem. Tegyük a joghurtot egy keverőtálba. (Ha nincs házi joghurtunk, a boltit előtte hagyjuk egy tiszta kendőben lecsöpögni.) Hámozzuk meg és reszeljük le az uborkát és keverjük a joghurtba. Adjuk hozzá a durvára vágott mentát, az apróra vágott fokhagymát és a sót. Alaposan keverjük össze, végül locsoljuk meg olívaolajjal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4