Hozzávalók

6 darab tojás
12 dkg finomliszt
3 dl tej (krém)
25 dkg kristálycukor
25 dkg vaj (krém)
15 dkg porcukor (krém)
5 dkg kakaópor (krém)

Leírás

A tojássárgájákat, a fele cukorral keverd habosra. A tojásfehérjéket a többi cukorral, verd kemény habbá, forgasd bele a sárga krémet, majd apránként a lisztet is. A masszából vajazott, lisztezett sütőlemezen, süss 6 vékony, kerek lapot. Amíg a tésztalapok hűlnek, készítsd el a krémet. Ehhez, a kakaóport forrázd le a tejjel. A vajat, a cukorral keverd habosra, majd dolgozd bele a tejes kakaót is. A krémmel, öt lapot ragassz össze úgy, hogy a tetejére is krém kerüljön. A félretett lapot, aranybarnára olvasztott cukorral vond be, és még mielőtt a cukor megkeményedne, vastag pengéjű késsel, vágd cikkekre. Helyezd őket a tortára, és az így kijelölt szeletek nyomán, forró vízbe mártott késsel, vágd fel a tortát.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4