Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A dobos torta tésztáját, úgynevezett doboslap-felvertből készítjük. A tojásból, cukorból, lisztből és az olvasztott margarinból, elkészítjük a tésztát, piskótához hasonló módon. (Az olvasztott margarint a tojássárgájához keverjük.) 200 fokon, 6 vékony lapot sütünk. A krémhez, a felvert tojást, a cukorral és a vaníliás cukorral, gőz felett, sűrű krémmé főzzük, majd kihűlésig habosítjuk. Az olvasztott étcsokit és 3 dkg vajat összekeverjük a kakaóporral, majd kihabosítjuk a maradék vajjal és a kihűlt tojáskrémmel. 5 lapot összetöltünk és körbekenjük krémmel. A tetejére, a cukrot világosbarnára karamellizáljuk és a hatodik lapra öntjük. Dermedés előtt, felvágjuk 16 szeletre. A felszeletelt dobos tetőt ráhelyezzük, a betöltött tortára.