Hozzávalók

7 darab tojás
14 dkg finomliszt
15 dkg vaníliás cukor
14 dkg kristálycukor
4 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
4 dkg kakaópor

Leírás

A dobos torta tésztáját, úgynevezett doboslap-felvertből készítjük. A tojásból, cukorból, lisztből és az olvasztott margarinból, elkészítjük a tésztát, piskótához hasonló módon. (Az olvasztott margarint a tojássárgájához keverjük.) 200 fokon, 6 vékony lapot sütünk. A krémhez, a felvert tojást, a cukorral és a vaníliás cukorral, gőz felett, sűrű krémmé főzzük, majd kihűlésig habosítjuk. Az olvasztott étcsokit és 3 dkg vajat összekeverjük a kakaóporral, majd kihabosítjuk a maradék vajjal és a kihűlt tojáskrémmel. 5 lapot összetöltünk és körbekenjük krémmel. A tetejére, a cukrot világosbarnára karamellizáljuk és a hatodik lapra öntjük. Dermedés előtt, felvágjuk 16 szeletre. A felszeletelt dobos tetőt ráhelyezzük, a betöltött tortára.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4