Hozzávalók

6 darab tojás
12 dkg finomliszt
2 csomag vaníliás cukor
3 dkg vaj
12 dkg porcukor
15 dkg kristálycukor
10 dkg étcsokoládé
citromlé

Leírás

A tésztához, a tojásokat szétválasztjuk, a vajat felolvasztjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. Sütőpapírból kivágunk 6 db 26 cm átmérőjű korongot és tepsikre fektetjük őket. A sütőt előmelegítjük, 220 Celsius-fokra (gázsütő: 3. fokozat). A tésztához, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral. Apránként, felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tojáshabot, végül a vajat. Arányosan elosztva, a papírkorongok tetejére simítjuk a masszát, és a forró sütőben, amilyen gyors egymásutánban csak tudjuk, világosra sütjük. Azonnal kivesszük a tepsiből, egyenként a tetejükre helyezünk egy 24 cm átmérőjű tortakarikát, és körbevágjuk a szegélyüket, hogy azonos nagyságú lapokat kapjunk. Hagyjuk kihűlni. A krémhez, a tojásokat simára keverjük a porcukorral és a csokoládéval. Meleg vízfürdőbe állítva, folyamatosan keverve besűrítjük, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük a vaníliás cukorral és kanalanként hozzákeverjük a kihűlt krémet. A legszebb lapot félretesszük, a többit megkenjük a krémmel, egymásra illesztjük, kissé le is nyomjuk őket. Vékonyan bevonjuk a krémmel a torta oldalát is, és a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni (3 óra). A mázhoz, egy lábaskában felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet. Aranysárgára pirítjuk, vajjal megkent, széles pengéjű késsel, a félretett lapra simítjuk (gyorsan kell dolgozni, mert hamar dermed!). Még melegen, minden vágás előtt, vajjal átkent késsel, 16 szeletre vágjuk. Tálaláskor, egyenként a torta tetejére illesztjük a karamell-lapokat, és azok mentén szeleteljük fel a tortát.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4