Hozzávalók

2 darab tojás
½ kg finomliszt
1 dl tej
1 csomag sütőpor
1 kanál ecet (10%os)
25 dkg porcukor
20 dkg kristálycukor
30 dkg margarin
½ csomag kakaópor

Leírás

A sütőnket előre felmelegítjük, kb. 180-200 fokra. A lisztet, margarint, tojásokat, cukrot és sütőport, a tejjel összegyúrjuk és 6 lapot sütünk belőle, egy tepsi hátulján, amit előre melegítettünk és bevajaztunk. Ha a lapokat kisütöttük, a krémet is elkészítjük. A lisztet, kakaóporral összekeverjük és tejjel felengedjük, majd péppé főzzük és kihűtjük. Közben a margarint és a porcukrot kikeverjük, majd a hideg krémmel elkeverjük és ezzel, a lapokat megkenjük. A tetejétől nem kell félni! A cukrot barnára karamellizáljuk és mikor már folyós állagúvá válik a cukor, akkor egyszerre tegyük bele az ecetet. Nem fog kiérezni az ecet íze. Gyorsan az utolsó lap tetejére kell önteni a karamellt és késsel bejelölni a szeletek helyét.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4