Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Megmossuk a hurkát, kolbászt. A megtisztított burgonyát hosszúkás cikkekre, a káposztát szálára vágjuk, picit megsózzuk, hogy kissé összeessen. Csepegtető ráccsal ellátott tepsibe, vagy sütőtálba helyezzük, a gyengéden megszurkált hurkát és a kolbászt. Mellé igazítjuk az enyhén megsózott, nagyobb cikkekre vágott burgonyát, majd 1 dl vizet öntünk a tepsibe. 50 percre, 170 fokos sütőbe helyezzük. Sülés közben a lecsorgó szafttal kenegetjük a krumplikat. 30 perc után, óvatosan mindet megfordítjuk, így az alja is pirosasra sül. Házi savanyúsággal, puha kenyérrel kínáljuk. Míg elkészül, olajon megfuttatjuk a köménymagot, rátesszük a káposztát, fedő alatt 15 percig pároljuk, néha megkeverjük. Ha már roppanósra párolódott, megcukrozzuk, hozzáöntjük az ecetet, esetleg sózzuk és ha szükséges, kicsit még sütjük. Aki szereti, héjas almát is gyalulhat bele, nem rontja el!