Receptek Desszertek Sütést igénylő Diótorta búzaliszttel

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
12½ dkg finomliszt
8 dkg kristálycukor
10 dkg vaj
½ dl tejszín
1 darab tojás
1 csipet őrölt fahéj
3 kanál rum
2 marék dió
10 dkg dió
3 dl növényi tejszín

Leírás

A lisztet 3 dkg cukorral, a tojássárgájával, a sóval és 8 dkg vajjal összegyúrjuk. A tésztát 12 órára, hűvös helyre tesszük. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, a formát kikenjük. A tésztát kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. A tészta alját megszurkáljuk, sütőpapírral befedjük, és szárított borsóval megszórjuk. A sütőben, 12-15 percig elősütjük, ezután eltávolítjuk róla a papírt és a borsót. A maradék cukrot elkeverjük a tojással és a tejszínnel. A maradék vajat felolvasztjuk, és a rummal, a fahéjjal, a dióval, a tojásos keverékhez adjuk. Elosztjuk a tésztán, majd 35-40 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Felvert tejszínhabbal díszítjük, és megszórjuk darált dióval.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4