Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tészta hozzávalóit piskótaszerűen összekeverjük és kifóliázott aljú tortaformába öntjük. Piskótaszerűen sütjük, 180 fokon, kb. 30-35 percig . A formában hagyjuk kihűlni. 3 lapba vágjuk és megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bekenjük vele. A tetejére fél diókat teszünk, körben, a szeleteket megjelölendő. Akkor a legjobb, ha áll egy napig a hűtőben! Krém: A tejet a liszthez adjuk, csomómentesen kikeverjük, gőz fölött sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Közben, a cukrot kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a diót (megpirítva majd darálva), rumot, vaníliás cukrot, majd a főzött krémmel jól kikeverjük. A torta bevonását megkönnyíti egy kerek műanyag-, esetleg fémlap, ami pontosan akkora átmérőjű, mint maga a torta. A tortalapokat erre az alátétre rakom, és a krémmel megtöltöm. Ezután egy tepsit veszek elő, ráteszek egy pléhdobozt (pl. kekszes doboz), erre pedig a tortát (a pléhdoboz átmérője, kisebb kell legyen mint a tortáé). Most szabadon van a torta két oldala, így szépen, egyenletesen és könnyen be lehet vonni krémmel, miközben úgy forgatom a tepsit, ahogy haladok. A darált diót szintén ezen elv alapján nyomkodom az oldalára (ha még sütőpapír is a tepsin, akkor a lehulló dió, egy mozdulattal visszavarázsolható a tálba). Tejszínhabbal tálaljuk.