Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az élesztőt a tejjel, 1 lapos kanál cukorral, 3 kis púpos kanál liszttel felfuttatjuk, megkelesztjük. A lényeg, hogy a liszthez ne egyenként adjuk hozzá a tojást, zsírt stb., hanem egyben. A tészta könnyen gyúrható (rétestészta szerű) legyen. Ha szükséges, 1-2 kanál tejfölt, vagy tejet is tehetünk bele. Az egészet egyben összegyúrjuk. A tésztát 12 részre osztjuk, ebből lesz a 12 rúd. Ezeket is egyszer- kétszer átgyúrjuk, hogy kissé hólyagos legyen (de ne túlságosan). A tésztát letakarjuk, 3-4 óra hosszat keljen. Lisztezett deszkán, fél ujj vastagságra kinyújtjuk a tésztát. Megkenjük töltelékkel, felcsavarjuk, zsírozott tepsibe tesszük. A tetejét tojással megkenjük, kissé pihentetjük, majd újra tojással megkenjük. (Így a teteje márványos díszű és fényes lesz.) Sütés előtt, néhány helyen szurkáljuk meg a rudakat. Előmelegített sütőben megsütjük, kb. 30-35 perc alatt.