Receptek Főételek Tészta Diós lekváros tészta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 dkg vaj
10 dkg porcukor
15 dkg dió
30 dkg kockatészta
3 darab tojás (fehérje)
3 kanál baracklekvár

Leírás

A tésztát a szokásos módon sós vízben megfõzzük, leszűrjük, leöblítjük. Az olvasztott vajra szedjük, jól összekeverjük. Ugyancsak összekeverjük a porcukorral és a darált dióval, ezután az egészet beleöntjük egy tűzálló tálba. A tojásfehérjékbõl vert kemény habot tovább verjük a porcukorral és a sárgabaracklekvárral, majd a tészta tetejére simítjuk. Elõmelegített, forró sütõben sárgásbarnára sütjük.Tálaláskor ismét meglocsoljuk lekvárral.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4