Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Nagyon hálás édesség a keksz, hiszen sokféleképpen variálható. Elfogyott a cukor? Használhatunk mézet vagy juharszirupot. Nincs otthon tej? Helyettesíthető joghurttal vagy tejszínnel. Már csak mazsola és cseresznye maradt? Ezek is tökéletesen passzolnak a kekszbe. Ne féljünk az ízek felfedezésétől, ez a kekszrecept pedig kiváló lehetőséget ad a kísérletezésre. Az ötleteknek csak a képzelet szabhat határt és az, hogy mit rejt a kamránk.
A keksz készülhet akár az általunk ajánlott helyett másik technikával is. Az összekevert keksz tésztáját egészben betekerjük fóliába egy hengert formázva belőle, majd a mélyhűtőbe rakjuk körülbelül egy órára. Ezután a hengert vágjuk fel karikákra és így helyezzük őket a sütőpapírra.
Kevés zabpehely maradt otthon, viszont magvakból akad bőven a polcon? Legyen az tökmag, napraforgómag, szezámmag vagy lenmag mind illik a házi készítésű kekszekhez.
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
Aprítsuk össze a magvakat és az áfonyát, adjuk hozzá a zabpelyhet, kókuszt és a sütőport. Keverjük össze az alapanyagokat egy nagy tálban.
Egy másik tálba tegyünk vajat, és keverjük össze nádcukorral, tojással és öntsük hozzá a tejet. A masszát alaposan dolgozzuk össze a száraz alapanyagokkal.
Tegyünk sütőpapírt a tepsire.
Formázzunk bevizezett kanál és villa segítségével kis kekszeket a tésztából.
Süssük 10-12 percen keresztül, 160 fokos sütőben, légkeveréses programon.