Hozzávalók

2 darab tojás
10 dkg finomliszt
1 dl víz
2 kanál kristálycukor
10 dkg zsír
10 dkg dió
½ l növényi tejszín

Leírás

Előkészítés: A zsírt a vízzel és a csipet sóval feltesszük forrni. Folyamatosan kevergetve, apránként hozzáadjuk a lisztet. Addig kevergetjük, míg elválik az edény falától. Levesszük a tűzről és még forrón, egyesével beledolgozzuk a tojásokat. A masszát hagyjuk kihűlni. Elkészítés: Ha már csak langyos a massza, habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire nyomunk belőle, diónyi adagokat, 5-6 cm távolságra egymástól. Előmelegített sütőbe tesszük, 200-220 fokon, 15 percig sütjük, majd a hőfokot 180-ra visszavéve még 15 percig. A sütőt, ne nyissuk ki sülés közben, mert a fánk összeesik. A sütőt lezárjuk, az ajtaját résnyire nyitjuk és hagyjuk a fánkokat száradni, 15-20 percet. Amíg a fánk sül, elkészítjük a krémet. A tejszínt habbá verjük, ketté osztjuk és beleforgatjuk a darált diót. Levágjuk a fánkok tetejét. Ízlésesen tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4