Receptek Desszertek Sütést igénylő Diós-étcsokis sütemény

Hozzávalók

1 darab tojás
20 dkg finomliszt
1 tk sütőpor
10 dkg kristálycukor
4 darab alma (kockázva)
4 kanál kakaópor
10 dkg étcsokoládé
15 dkg margarin
1 kanál vanília aroma
15 dkg dió (+20 szem)

Leírás

A diót és csokoládét összevagdaljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük, egy csipet sóval. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral és a vaníliaaromával. A margarint, a tojássárgával krémesre keverjük, hozzáadjuk a lisztkeveréket, a diót és a csokoládét. Alaposan összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a tojáshabot is. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Tepsibe öntjük és a tetejére rászórjuk az almát, majd megsütjük. Tejszínhabbal tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4